El Quartet A Piacere

El quartet de corda A Piacere està constituït per un grup de professionals valencians que compaginen la tasca docent amb la interpretació de música de cambra i amb la col·laboració amb diverses orquestres.

Té el seu origen l’any 1997, com a part d’un projecte impulsat per la Universitat de València, amb el nom de quartet Universitas. Ha actuat en nombroses poblacions de la Comunitat Valenciana i de Catalunya com: Capellades, Tortosa, Vinaròs (Auditori), Requena (Auditorio S.M. Santa Cecilia), la Pobla Llarga (Casa de la Cultura), Castelló (Auditori, Casino Antic, etc.), Benicàssim (Espai de la Música Mestre Vila), Elx (Convent de les Clarises), Picassent (Casa de Cultura), Alfara del Patriarca (Palau de la Senyoria), Massamagrell (Centre Cultural), València (La Beneficència, Ca Revolta, Col·legi Major Lluís Vives, Col·legi Major Rector Peset, Palau del Marqués de Dosaigües, La Nau de la Universitat de València, Sant Miquel dels Reis, Museu d’Història de València, etc.).

El grup es diu A Piacere des de 2007. Des d’aquest any i fins al 2011, i recentment des de 2014, realitza sèries de concerts de música de cambra a l’ Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València, on ha oferit cinc concerts per temporada. Ha actuat en nombrosos auditoris al voltant de la geografia espanyola, així com a l’estranger, i ha participat activament en diversos festivals i cicles de concerts, entre els quals destaquen el Concurso Internacional de Música de Cámara Antón García Abril 2012 de Baza (on el quartet va ser Finalista), el Festival de Música de Cambra de Benicàssim Cordes a la mar 2013 i 2015, el XXIX Cicle de Concerts de Música Clàssica de Peníscola 2013, el Cicle Gent d’ací 2014 a l’Auditori de Castelló, el Cicle de música de cambra Ars Musicae d’Elx (2015), i els realitzats en 2012 i 2013, quan el quartet va ser convidat a participar en el Zeist Music Days International Chamber Music Festival de Zeist i en el Grachtenfestival d’Àmsterdam, ambdós a Holanda. El quartet ha continuat el seu perfeccionament amb el consell de solistes i grups de cambra de gran prestigi, com el Jerusalem Quartet, el Szymanowski Quartet, Marc Danel (Quatuor Danel), Natalie Clein, Orfeu Mandozzi, Gilad Karni, Sergey Ostrovsky (Quartet Aviv), entre d’altres. Ha obtingut el Segon Premi del Concurs de Música de Cambra organitzat en 2015 pel 150 aniversari de Las Provincias i el Segon Premi del VI Concurs de Cambra Ciutat de Borriana.

El quartet A Piacere pretén la difusió i la promoció de la música mitjançant la didàctica i la interpretació. Per això, com a complement a l’activitat concertística, realitza també una activa tasca pedagògica a centres d’estudis musicals i conservatoris, a més de cursos de perfeccionament musical. Els seus membres han estat convidats al Conservatori Professional de Música Mossén Francesc Peñarroja de la Vall d’Uixó, al Conservatori Professional de Música de València, al Curs Internacional de Música de Benicàssim, a l’Escola de Música Mestre Agut Manrique d’Almassora, al Centre d’Estudis Musicals d’Onda i a les colònies d’estiu d’Alta-lai (Conca). En novembre de 2016 el quartet ha participat a les Jornades “La integració de les arts”, organitzades pel CEFIRE (Servei de Formació del Professorat, Generalitat Valenciana) de Castelló.

A més, A Piacere manté un conveni de col·laboració amb la Valencian International University (viu). I a l’octubre de 2016 el quartet ha presentat el seu primer treball discogràfic, amb obres de J. C. Arriaga i A. Dvořák.

COMPONENTS

ALTRES TASQUES DOCENTS

Participació en cursos d’estiu i altres activitats docents.

mondoritmic

Curs d’Interpretació Musical Mondorítmic
Del 21 al 26 de juliol de 2016 a Castelló de la Plana

 

 

nitssantmateu

3r Curs de Perfeccionament Instrumental Nits de SANT MATEU
 Del 25 al 29 de juliol de 2016 a Sant Mateu (Castelló)

 

 

benicassim

IV Curs Internacional de Música de Benicàssim per a instruments de corda
Del 14 al 21 d’agost de 2016 a Benicàssim (Castelló)

Start typing and press Enter to search